COVID-19 update

Dear colleagues,

We have been receiving numerous inquiries regarding the COVID-19 infections in the Netherlands and its effect on our symposium.

The organization is closely monitoring the COVID-19 outbreak and will comply to our national and regional regulations to contain the viral outbreak. At this point in time, cancellation of the symposium has not been topic of debate.

Of course, we do understand that some of you might hesitate to register for the symposium in this current epidemic phase. For this reason, we will extend the early bird registration deadline till the 1st of June.

In the meantime, we continue our preparations to compile a high-level scientific program, including invited lectures, in-depth sessions and submitted work of our attendees. Until further notice, the deadline for abstract submission remains the 1st of April.

New insights on COVID-19 regarding our symposium and deadline updates will be posted on this website.

Looking forward to seeing you all in Rotterdam,

The Organizing Committee

2 thoughts on “COVID-19 update

 • April 18, 2020 at 6:18 am
  Permalink

  Beste,
  u spreekt van het aflassen in geval van problemen. Maar kan dit symposium niet gewoon enkele maanden uitgesteld worden.
  Aangezien de Belgische grenzen zeker tot 31/8 gesloten zullen blijven lijkt het mij niet verantwoord om 4 dagen later naar Nederland te (mogen) rijden.
  In geval van verschuiving van datum kan u dit best zo snel mogelijk communiceren zodat we nog geen andere dingen plannen dat weekend. Want ik vind de topics van het symposium ongelofelijk boeiend.
  Bedankt.

  Reply
  • April 20, 2020 at 2:11 pm
   Permalink

   Beste Els de Win,

   We zijn inmiddels meer dan een maand verder, en inderdaad lijkt het erop dat de datum van 4 september niet haalbaar gaat zijn.
   Het verplaatsen van het congres is inderdaad een van de oplossingen waaraan wij denken, echter is dit ook niet eenvoudig. Voor de inhoud van het congres zijn wij ook afhankelijk van meerdere internationale sprekers, waarvan een groot deel bijvoorbeeld uit de USA had toegezegd. Met name de internationale en de intercontinentale reizen zijn zeer onzeker. Het is dus onduidelijk of we dit jaar nog een vergelijkbaar programma kunnen gaan neerzetten, en als het lukt wanneer wij die toezegging van sprekers kunnen krijgen.

   Voor nu hebben wij onze registraties stil gezet, totdat we een definitief besluit hebben over wat wij kunnen/mogen organiseren later in het jaar.
   Voor iedereen die reeds ingeschreven is voor het congres gaan wij er van uit dat wij een restitutie kunnen verzorgen, ook als we het congres bijvoorbeeld in kleinere omvang door laten gaan of het verplaatst zou worden naar een datum waarop u niet beschikbaar bent.

   Met vriendelijke groet,

   Martijn Baas

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *